Open Photography Forums  
HOME FORUMS NEWS FAQ SEARCH

Go Back   Open Photography Forums > The Gear > Macintosh

Macintosh All Power PC and Intel platforms.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old August 18th, 2008, 02:01 PM
Georg R. Baumann Georg R. Baumann is offline
Inactive
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,482
Default OSX 10.5.4 RAID-0 Problem

Just a long shot in case someone has come across this before, I would be grateful for some hints.

Setup:

"Big Mac", Intel Mac, 8 core 3.0Ghz/16 Gig Ram, OSX 10.5.4, 2x 1TB Lacie e-sata, configured as RAID-0

ALT-CMND-EJECT to put the baby to sleep, and the following happens since today, I did setup the RAID 2 days ago and until now there was no problem:

Slice one still stays on, Slice two is permanently active on the drive (blue light flickering continously), yesterday all was fine, bith Lacies, plus 2 more WD's USB externals went to sleep. Just perfect.

All I installed today in addition was a Wacom Tablett on USB.

Now, OSX Menu bar is gone, Dock is gone, wallpaper left and no possibility to shut down.

Press ON Button on the BigMac, nothing happens. Turn of Lacie's, wait a minute, press ON again and finally the sucker shuts down dirty.

Question:

Do you guys use the OSX Software Raid option at all?

This is bad! I have RAID-0 running since 6 years literally on a PC adaptec/WD-Raptor setup, no problems whatsoever. This does not seem to be reliable to me, looks like a dedicated controller card is what's needed.
Reply With Quote
  #2  
Old August 18th, 2008, 10:53 PM
Nicolas Claris Nicolas Claris is offline
Administrator/Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Bordeaux
Posts: 5,689
Default

Quote:
Originally Posted by Georg Baumann View Post
a dedicated controller card is what's needed.
Yep' that's what we use for our image/file server…

PS to shut down the Mac, you need to press several seconds the button in front of the Mac…
__________________
WEBSITE - FACEBOOK - INSTAGRAM
Please do no repost my images elsewhere than OPF without my permission.
Reply With Quote
  #3  
Old August 19th, 2008, 12:21 AM
Georg R. Baumann Georg R. Baumann is offline
Inactive
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,482
Default

Quote:
Originally Posted by Nicolas Claris View Post
Yep' that's what we use for our image/file server…
What Raid Card do you use?

Quote:
PS to shut down the Mac, you need to press several seconds the button in front of the Mac…
I know, but it would not shut down! There was some filthy **** going on, my assumption was that the e-SATA card driver is dodgy, but guess what Nicolas, the bloody supplier CANCOM again!!

My request was to hook up bnoth Lacies as Raid-0, they recommended this card, Sonnet TEMPO Sata E2P PCI Express card.

Now get that. bottom right: Not recommended for high-performance RAID configurations.

http://www.sonnettech.com/product/co...rds/index.html

Not only do they have x4 PCI cards with four connectors, but this now is the straw that breakes the camels back.... The time I wasted with these Idiots, unreal!....

This ""*&^_! calls himself APP (Apple Product Professional)
Reply With Quote
  #4  
Old August 19th, 2008, 04:47 AM
Nicolas Claris Nicolas Claris is offline
Administrator/Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Bordeaux
Posts: 5,689
Default

SCSI Parallel Domain 65536
on an "old" G4 running Mac OS X Server 10.4.11
Linked to the network via pci106b,9 card
__________________
WEBSITE - FACEBOOK - INSTAGRAM
Please do no repost my images elsewhere than OPF without my permission.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:57 AM.


Posting images or text grants license to OPF, yet © of such remain with its creator. Still, all assembled discussion © 2006-2017 Asher Kelman (all rights reserved) Posts with new theme or unusual image might be moved/copied to a new thread!