Open Photography Forums  
HOME FORUMS NEWS FAQ SEARCH

Go Back   Open Photography Forums > Digital Camera Discussion > Canon Eos Mount DSLRs

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old June 11th, 2013, 12:09 AM
Ralph Honsbeek Ralph Honsbeek is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 64
Default Canon 600EX RT and ST-E3 RT remote trigger function on Mark II

Hi there ,

I saw some clips on youtube , I was wondering if the remote trigger function in the new EX600 RT and connected to the ST-3 RT , on a 5D Mark II will actually work ? I saw the person in the clip trigger the camera to take a picture by pressing the 600EX-RT test flash button ,pretty cool stuff.

I wonder if this function can work on a mark II as well , and of not , why not

Thanks so much

Ralph in Seoul
Reply With Quote
  #2  
Old June 11th, 2013, 09:19 PM
Will Thompson Will Thompson is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Near the "Out House" of the Mouse (Disneyland)
Posts: 828
Default

Yes this is possible.

It requires one of three things to work.

The remote camera must be a 1DX, 5DMKIII, or be attached with a Canon SR-N3 Release Cable for 600EX-RT Speedlite

A camera newer than I listed may work if it supports this function.
__________________
Will T.

"Galleries don't hang DxO charts" David Hull
Reply With Quote
  #3  
Old June 12th, 2013, 10:30 PM
Asher Kelman Asher Kelman is offline
OPF Owner/Editor-in-Chief
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 34,974
Default

So Ralph, are you set to go or are there still questions remaining?

Asher
__________________
Follow us on Twitter at @opfweb

Our purpose is getting to an impressive photograph. So we encourage browsing and then feedback. Consider a link to your galleries annotated, C&C welcomed. Images posted within OPF are assumed to be for Comment & Critique, unless otherwise designated.
Reply With Quote
  #4  
Old June 19th, 2013, 06:57 AM
Ralph Honsbeek Ralph Honsbeek is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 64
Default

Yep all clear thanks a lot , sorry for the late responds

Great forum
Reply With Quote
  #5  
Old June 21st, 2013, 09:01 AM
Ralph Honsbeek Ralph Honsbeek is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 64
Default

If I could add a question ,

I have the ST-E3 and 600EX from a friend here , and the ST-E3 is master , and the 600EX as slave, and my question if about the flash intensity setting in MANUAL mode , It seems that I can manipulate the strength via the ST-E3 , but I was wondering how I can adjust the flash strength via the Slaved 600EX ?

Thanks a lot

Ralph
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
News: The Canon 7D is big news! Fast accurate focus and low light capability! Asher Kelman Breaking News 10 September 1st, 2009 10:09 AM
News: Canon announces new 500D Ivan Garcia Canon Eos Mount DSLRs 10 May 1st, 2009 11:55 PM
FS, UK various Canon Items Ivan Garcia Buy and Sell Photo Equipment: Excess gear by participating members. Pictures please! 1 September 23rd, 2008 05:49 PM
Canon Posts !D Mark III 10 fps 10.1MP live preview Asher Kelman Breaking News 35 February 27th, 2007 07:33 PM
Desire to write a new, free raw converter Daniel_Hyams Image Processing and Workflow 13 August 1st, 2006 02:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:17 PM.


Posting images or text grants license to OPF, yet of such remain with its creator. Still, all assembled discussion 2006-2017 Asher Kelman (all rights reserved) Posts with new theme or unusual image might be moved/copied to a new thread!